- מאת:
- |
- עודכן לאחרונה: מרץ 15, 2023
כיצד ניתן לבנות אמון אמיתי בזוגיות?
אם מישהו אוהב אותי, אזי באופן אוטומטי הוא גם אמור לתת בי אמון? ממש לא! אמון אנחנו מרוויחים, אמון נוצר מתוך מה שאנו אומרים ועושים. אי אפשר להתנהג בצורה שלא מעוררת אמון ולצפות שיאמינו בנו.
– הוא מצ’וטט באמצע הלילה בפייסבוק, היא שואלת עם מי והוא משיב לה שזה לא עניינה ושהוא לא צריך לתת לה דין וחשבון עם מי הוא מדבר.
– היא מסתירה את הטלפון.
– הוא מספר שהיה בעבודה ואחר כך מתגלה שבילה בזמן הזה עם חברים.
– הם לא מקיימים הבטחותיהם זה לזו.
– הם יודעים לפגוע אחד בשנייה בדיוק בבטן הרכה…
ככה בונים אמון בזוגיות
אמון הוא אותה תחושה של בטחון המוציאה מהתמונה תחושות של דאגה וחשד והיא זו המאפשרת ליחסים הזוגיים להיות בריאים וחזקים. אמון לא נוצר מעצמו – אם אנחנו רוצים מערכת יחסים מלאת אמון והרמונית, אנחנו האחראיים לספק את אותה תחושת ביטחון זה לזו. אם הבטחנו – נקיים. טעינו? נתנצל, נודה בטעויות. נשמור על גילוי לב ונחשוף מידע, נהיה כנים ונביא את האמת, נהיה מוכנים להסביר מניעים וגורמים למעשים, נגלה הערכה למעשיו של הצד השני, נהיה אכפתיים ונגלה דאגה אמתית זה לזו.
ואם אנחנו רבים?
1. נריב בצורה הוגנת – בלי העלבות ושמות גנאי, לא סוטים מהנושא הנוכחי ופותחים את כל מה שרבנו עליו עד היום. מי שרב בצורה לא הוגנת, הורס את האמון ההדדי.
2. נשתף בפרטים מסדר היום שלנו – לא כדי להפריע את הפרטיות אחת של השני ובוודאי לא כדי להתערב, לשלוט או להשפיע על מעשיו אלא כדי להיות בידיעה ברורה של מהלכיו. כך לא נצטרך להיות בתפקיד של חוקרים ולא באף אחד מן הצדדים של השאלות המעיקות: “איפה היית? עם מי היית? מה עשית?”
3. נעלה את המודעות שלנו להתנהגויות שלנו המאיימות על בניית אמון ולאלו שמספקות בטחון. התנהלות כזו בונה אמון. כל זמן שאנחנו מחויבים לספק לצד השני תחושת ביטחון, אנו משאירים מחוץ ליחסים שלנו אורחים לא רצויים כמו כעס, חשדנות, ויותר מכל – קנאה.
יש הטוענים כי מעט קנאה מציתה את התשוקה בין בני הזוג ואולי זה נכון, אבל הרבה קנאה בהחלט לא תורמת לבניית אמון אלא מקלקלת את היחסים – תאמינו!