- מאת:
- |
- עודכן לאחרונה: אפריל 24, 2024
הפרעת חרדה למרות היותה מלווה בסימפטומים פיזיים שונים ומשונים, איננה ביטוי למחלה פיזית. בדיקה גופנית לא תעלה כל ממצא פתולוגי כזה או אחר. "ואולי זו מחלה של הנפש ולא של הגוף? ואם זו מחלה של הנפש אז אולי אני משוגע? הרי משוגע מכנים את מי שחולה בנפשו…"
מחשבה כזו מתרוצצת במוחם של רבים מבין אלו אשר פגשו חרדה בחייהם, ואף מתעצמת לעתים כאשר מומלץ למי שפגש חרדה להשתמש בכדורים "פסיכיאטריים" – "אם אני צריך כדור פסיכיאטרי אזי ברור כי אני משוגע…". רבים אף יידחו הצעה לטיפול בכדורים על הסף ולו רק בגלל המחשבה הזו. כדורים פסיכיאטריים הם כדורים אשר פעולתם העיקרית משפיעה על מערכת העצבים בגופנו, אותה מערכת אשר למעשה מפעילה את הסימפטומים האחראיים לתופעות החרדה. כדורים פסיכיאטריים מסייעים למערכת העצבים באיזון הפרשות כימיות בגוף אשר נחוצות לנו לתפקוד רגיל ומלא. האם על סמך עובדות אלו ניתן לומר כי מי שנוטל כדור נוגד חרדה הוא משוגע? גישה נוספת אשר גורמת לרבים לשאול את שאלת ה-"שיגעון" היא גישה אשר מסבירה את תופעות החרדה כמשהו שבא מהראש. כלומר, אם זה בא מהראש זה לא אמיתי אלא דמיוני – ולכן אני משוגע.
לא – אתה לא משוגע!
חרדה עשויה להתעורר כתוצאה מחשיבה שלילית, דפוסי חשיבה מעוותים וסטרס. כל אלו אמנם טריגרים מנטליים אבל החרדה עצמה מתרחשת בגוף שלך. היא באמת מתרחשת שם, אתה לא משוגע וגם לא עומד להשתגע. יש צורך לעצור – לבחון ולבדוק דפוסי חשיבה, לבחון ולבדוק דפוסי התנהגות, ללמד את הגוף לחזור לאיזון טבעי ולהירגע. הפרעת חרדה אינה שיגעון. המילה "משוגע" אינה מונח מקובל כיום בכל מקרה. "מחלת נפש" מתייחסת רק להפרעה שיש בה מרכיב פסיכוטי, מרכיב אשר אינו מאפיין חרדה.