- מאת:
- |
- עודכן לאחרונה: יולי 12, 2020
אורי חיזר אחרי רינת חיזור נמרץ – הוא סיפר לה עד כמה היא יפה, חכמה, מושכת, מצחיקה ונהדרת. הוא נתן לה להרגיש הכי טוב שאפשר. היא החמיאה לו, חיזקה אותו, הם הרגישו נהדר.
עד שהגיעו קשיים וצצו מריבות, מצד לצד נשלחו מילים קשות וביטויים שנוגעים לצד השני בדיוק בבטן הרכה. היא הכריזה ש-"הוא אף פעם לא לוקח החלטות", הוא טרח לדווח לה על כישורי האקסית שלו שהייתה הרבה יותר טובה ממנה בכל מיני תחומים וכו'.
מה זה עשה להם ולזוגיות שלהם?
זה גרם להם להרגיש חלשים, דחויים ולא נאהבים. זה הפך את הזוגיות שלהם ממקום נעים וטוב למקום מאיים. מי לא רוצה להיות נאהב? מי באמת רוצה להרגיש דחוי או חלש? זו חוויה מאד לא נעימה. זו חוויה שפוגעת ומערערת את הביטחון העצמי של שני הצדדים. כשהביטחון העצמי שלנו מעורער, כל הערה ואפילו מילה קטנה שנוגעת בנקודות חוסר הביטחון, עשויה להקפיץ אותנו מאזור נעים לאזור מתגונן ומתחשבן ומפה מתגלגל כדור השלג ואין יודע היכן ייעצר, אך די ברור כי לא במקום נעים או נוח.
אלא אם כן…
אלא אם כן נלמד לחזק אחד את השנייה.
בואו נחשוב, מה ייצא לנו מהחלשת בן/בת הזוג? אנחנו באמת מעוניינים בבן זוג חלש? זה מה שייתן לנו להרגיש טוב עם עצמנו או יאפשר ליהנות, לגדול וליצור יחסים נפלאים כמו שחלמנו עליהם? סביר להניח שההפך הוא הנכון. אם בחרנו פרטנר לחיים, שיהיה שותף לשמחות ולבעיות שלנו, שיהיה איתנו ולצידנו כשנתרומם או כשניפול, עדיף שזה יהיה פרטנר שבטוח בעצמו. אחד שניתן לצעוד אתו בשבילי החיים בעוז, ביטחון ובחכמה. נעשה זאת בכך שנחזור לפרגן, לשבח, להוסיף לביטחון העצמי זה של זו. בדיוק כמו שעשינו בהתחלה והרגשנו כל כך טוב. נחזור להעצים אחד את השנייה בשבח ובמעשים מפרגנים. זה לא אומר שאם משהו לא בסדר לא נוכל להעיר על כך. כדאי שנעיר. העניין הוא באיך נגיש את ההערה: נקפיד לא לפגוע בנקודות שאנחנו כבר יודעים שמקפיצות את מנגנוני ההתנגדות של הצד השני, לא נפגע בביטחון העצמי שלו. נוסיף מילה טובה ונגלה הבנה לכוונותיו הטובות. אז, לא יהיה צורך בהפעלת מנגנוני הגנה או תקיפה.
או אז, תהיה אופציה לדיאלוג בריא, מצמיח ומחזק, אופציה לזוגיות נפלאה.